Sposób przygotowania:
Pasta z avocado na grzankach
Avocado obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć pestkę. Powierzchnię miąższu naciąć nożem tworząc kratkę. Przy pomocy łyżeczki wyjąć miąższ ,umieścić go w miseczce i dokładnie rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z cytryny. Pomidor obrać ze skórki ,usunąć pestki i pokroić w drobniutką kosteczę ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,drobno pokrojoną cebulkę, papryczkę/bez pestek/,kolendrę. Połączyć z avocado, dodać oliwę, doprawić do smaku solą , pieprzem i dokładnie wymieszać. Bułkę pokroić,skropić oliwą i wstawić do piekarnika/180 st/ na ok.10 min. Gotowe grzanki ułożyć na półmisku i na każdą nakładać pastę.
darmiona
cris
Oj nie,pochodzę z południa...........