edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Pasta z awokado i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta kanapkowa z awokado, jajek z dodatkiem czerwonej papryki oraz szczypiorku. Sprawdzi się również jako dip do przekąsek.

Pasta z awokado i jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z awokado i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado i jajek
1. Awokado obieramy, dzielimy na pół i pozbywamy się pestki. Mała łyżeczka wydrążamy miąższ i przekladamy do miseczki, gdzie następnie rozgniatamy widelcem.

2. Dodajemy kilka kropel z soku z cytryny, aby awokado nie ciemniało.

3. Ugotowane jajka, paprykę oraz szczypiorek siekamy drobno. Dodajemy do awokado.

4. Dodajemy rozgnieciony przez praskę czosnek.

5.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pasta z awokado i jajek
Awokado obieramy i rozgniecamy widelcem miąższ
Pasta z awokado i jajek
Dodajemy pokrojoną czerwona paprykę do awokado
Pasta z awokado i jajek
Dodajemy czosnek rozgnieciony przez praskę
Pasta z awokado i jajek
Dodajemy Posiekany drobno szczypiorek do awokado