Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z awokado i sera twarogowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną pastę podawać z pieczywem lub jajkami ugotowanymi na twardo.

Pasta z awokado i sera twarogowego

Składniki:

Pasta z awokado i sera twarogowego

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado i sera twarogowego
Awokado przekroić, usunąć pestkę i łyżeczką wydrążyć miąższ, skropić sokiem z limonki, włożyć do miski dodać ser twarogowy, koniak i zmiksować. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w drobną kosteczkę. Łodygi selera obrać i bardzo drobno posiekać. Pokrojony pomidor i seler połączyć z pastą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić.