marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta z czerwonej fasoli,awokado i ziół

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasty z nasion strączkowych zawierają dużo błonnika i są sytne.Można łączyć je z serkami,awokado,a także z wędzonym kurczakiem i z suszonymi ziołami.

Pasta z czerwonej fasoli,awokado i ziół

Składniki:

Pasta z czerwonej fasoli,awokado i ziół

 

  • 250 g.czerwonej fasoli"Malinka",
  • 2 l.wody,
  • 6 średnich owoców awokado,
  • pieprz cytrynowy,
  • pieprz ziołowy,
  • suszona szałwia,
  • oregano,
  • kmin rzymski,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasoli,awokado i ziół
Fasolę namoczyć na noc, a na drugi dzień odlać z niej wodę i nalać świeżej. Gotować na wolnym ogniu w dużym garnku do bigosu do miękkości. Gdy już będzie miękka, przecedzić przez sito wodę, a fasolę przetrzeć przez sitko pałką lub zmiksować w mikserze z komorą wraz z miąższem z awokado, po uprzednim jego obraniu i wypestkowaniu oraz ziołami i przyprawami. Przełożyć pastę do szklanej miski i pod nakryciem wstawić do lodówki na 35 min. Po wyjęciu podawać pastę z pieczywem.