Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasta z filetów z makreli w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta z makreli to szybki sposób na smaczny dodatek do pieczywa.

Pasta z filetów z makreli w oleju Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z filetów z makreli w oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z filetów z makreli w oleju
Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.
Pasta z filetów z makreli w oleju
Filety razem z olejem włożyć do miski i zmiażdżyć widelcem
Pasta z filetów z makreli w oleju
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia pasty