Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 267]

Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, zdrowa pasta przygotowana z grillowanej dyni Hokkaido, cukinii oraz bakłażana z dodatkiem bryndzy i czosnku.

Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą

 

Sposób przygotowania:

Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą
Warzywa umyć, pokroić w plastry razem ze skórką, posmarować olejem i zgrillować na elektronicznym grillu albo patelni grillowej. Pomiędzy warzywami ugrillować ząbki czosnku.

Warzywa odłożyć na półmisek i pozostawić do ostygnięcia. Wstępnie zmiksować dynię i stopniowo dodawać kolejne warzywa oraz bryndzę i olej.

Pastę doprawić do smaku.
Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą
Dynię hokkaido pokroić w plastry razem ze skórką i opiec.
Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą
Osobno zgrillować plastry młodej cukinii z czosnkiem.
Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą
Bakłażana pokroić w plastry, posmarować olejem i zgrillować.
Pasta z grillowanych warzyw z dynią i bryndzą
Ostudzone warzywa zmikspwać z dodatkiem bryndzy.