Pasta z jajek i żółtego sera Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przyrządzić pastę z jajek i sera

Pasta z jajek i żółtego sera Asus

Składniki:

Pasta z jajek i żółtego sera Asus

 

  • 4 jajka
  • 15 dag sera gouda
  • 1 łyżeczka kremowej musztardy
  • 2 łyżki gęstej śmietany kwaśnej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/2 cebuli małej
  • Sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i żółtego sera Asus
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie.Ugotowane, ostudzić i obrać. Cebulę obrać, opłukać zimną wodą i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka pokroić w drobną kostkę dodać żółty ser, cebule i posiekany na bardzo drobno szczypiorek, wsypać do jednej miseczki następnie wymieszać. Utrzeć na jednolitą masę, dodając śmietanę, musztardę, sól i pieprz. Na koniec odstawić do lodówki by się schłodziło. Pasta może posłużyć jako dodatek do świeżego pieczywa.