lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Pasta z makreli.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna pasta na kanapki..

Pasta z makreli.

Składniki:

Pasta z makreli.

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli.
Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, oczyszczamy, a następnie rozdrabniamy za pomocą widelca. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, żeby później lepiej obierało się je ze skorupki. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupki, a następnie jeszcze przemywamy wodą, żeby nigdzie przypadkiem nie została skorupka. Obrane jajka trzemy na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy, bardzo drobno siekamy. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie łączymy ze sobą. Do tych składników dodajemy majonez, a później pastę doprawiamy jeszcze do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dobrze mieszamy. Pasą smarujemy kanapki. Smacznego!