małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z makreli na kolacje.

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty
  • łyżka majonezu
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Wędzoną makrelę obieramy z ości i przekładamy do miseczki. Jajko gotujemy, obieramy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników. Ser żółty ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, całość mieszamy i rzgniatamy jeszcze dokłądnie widelcem. Pastę podawac na pieczywie.