buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Pasta z makreli wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszna kolacja murowana.Polecam.

Pasta z makreli wędzonej

Składniki:

Pasta z makreli wędzonej

 

  • 4makrele wędzone
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 średnie cebule
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka musztardy
  • 5 łyżek majonezu
  • 1/2 łyżki masła
  • sól,pieprz,ocet do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wędzonej
Makrele obieramy i filetujemy z ości,przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.Jaja,ogórki,cebulę kroimy w drobną kostkę.Koperek drobno siekamy.Wszystko razem mieszamy w misce.Dodajemy musztardę,majonez,masło.Doprawiamy do smaku.dokładnie mieszamy.Podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.