jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pasta z makreli wg jaNina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta z makreli ze świeżym pieczywem smakuje wybornie!

Pasta z makreli wg jaNina

Składniki:

Pasta z makreli wg jaNina

 

  • 2 wędzone makrele
  • 2 łyżki majonezu, najlepiej domowego
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki drobno startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • pieprz czarny świeżo zmielony do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wg jaNina
Ryby obieramy ze skóry i ości. Mielimy je razem z jednym jajem. Drugie jajo kroimy na cząstki. Do zmielonej masy dodajemy resztę składników, majonez, jogurt ser i przyprawy.Mieszamy dokładnie. Przekładamy pastę do miseczki, dekorujemy cząstkami jaja, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy pastę do pieczywa.