nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pasta z makreli wg nasturella

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna do białego pieczywa

Pasta z makreli wg nasturella Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli wg nasturella

 

  • 2 średnie makrele
  • 2 jajka
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wg nasturella
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie obieramy makrelę ze skóry oraz ości. Po ugotowaniu jajek obieramy i kroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem. Ogórka kiszonego ogbieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników. Jeśli ktoś woli może użyć czerwonej cebulki. Do składników dodajemu musztardę oraz majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i rozgniatamy wszystko widelce, tak aby wszystkie składniki się wymieszały.
Pasta z makreli wg nasturella
Makrelę obieramy ze skórki, ości i odzielamy na małe kawałki
Pasta z makreli wg nasturella
Dodajemy jajko na twardo, cebulę i ogórka kiszonego
Pasta z makreli wg nasturella
Dodajemy musztardę, majonez, sól, pieprz i rozgniatamy