ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pasta z makreli z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała propozycja śniadaniowa i nie tylko.

Pasta z makreli z masłem

Składniki:

Pasta z makreli z masłem

 

  • 1 makrela wędzona
  • 1/3 kostki masła
  • 1 jajo
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z masłem
Makrele obieramy z ości. Rozdrabniamy widelcem. Jajo gotujemy na twardo w mocno osolonej wodzie (ułatwi to późniejsze obieranie). Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do ryby. Szczypiorek myjemy i siekamy drobno. Dodajemy do reszty składników. Mieszamy wszystko. W rondelku rozpuszczamy masło. Do roztopionego lecz przestudzonego masła dodajemy rybę z jajem i szczypiorkiem. Mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem. Pastę odstawiamy do lodówki do stężenia.