Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pasta z pasztetu i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Takie poświąteczne ( i nie tylko ) sprzątanie lodówki. Doskonała na ciepło jak i na zimno do pieczywa , jak również jako baza do zapiekanek

Pasta z pasztetu i cebuli

Składniki:

Pasta z pasztetu i cebuli

 

  • 3 cebule
  • 20 dag pasztetu
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Pasta z pasztetu i cebuli
Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na złoto na oleju. Na patelnię włożyć pokruszony pasztet . Dołożyć masło i mieszając smażyć aż pasztet się rozpuści .Doprawić majerankiem i pieprzem .Fajnie smakuje na ciepło z krakersami cebulowymi, razowym pieczywem , na zimno rozsmarowana na kanapki lub np. zapiekana z makaronem .