oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Pasta z ryby konserwowej i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna pasta z ryby konserwowej.

Pasta z ryby konserwowej i twarogiem

Składniki:

Pasta z ryby konserwowej i twarogiem

 

  • 1/2 puszki konserwy ryby w oleju
  • 10 dag twarogu
  • cebula lub szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z ryby konserwowej i twarogiem
Ser twarogowy chudy rozetrzeć dokładnie, aby nie było grudek, razem z olejem z konserwy rybie. Oddzielić mięso ryby od większych twardych ości, rozdrobnić widelcem, a potem dodać do masy twarogowej i wymieszać. Na końcu dodać do masy drobno pokrajaną cebulę lub szczypiorek albo drobno posiekaną natkę pietruszki. pastę na śniadanie można przygotować wieczorem i przechować w lodówce, ułożoną w przykrytej miseczce..