justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Pasta z tuńczyka i jajek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczna pasta. Idealna do pieczywa. Pożywne śniadanie a zarazem delikatne ze względu na dodatek jogurtu naturalnego zamiast majonezu

Pasta z tuńczyka i jajek

Składniki:

Pasta z tuńczyka i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka i jajek
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

Tuńczyka odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.

Jajka rozdrabniamy widelcem, tuńczyka kruszymy w palcach i łączymy z jajkiem.

Dodajemy posiekaną cebulę i jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem.

Całość mieszamy do połączenia składników.