ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pasta z tuńczykiem wg ajo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsza na kanapki :) Pasta z tuńczykiem i serem żółtym

Pasta z tuńczykiem wg ajo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z tuńczykiem wg ajo

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
  • 3 jajka (od "szczęśliwych kurek";) )
  • kawałek sera żółtego (ok.50 g)
  • pół cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól
  • zielona cebulka

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczykiem wg ajo
Jajka gotujemy na twardo, ser ścieramy na tarce na dużych oczkach,cebulę bardzo drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy i mieszamy razem w misce. Jajka po ugotowaniu kroimy w drobną kostkę,dodajemy do reszty składników, dodajemy sól,pieprz oraz majonez,mieszamy dokładnie. Z wierzchu całość posypujemy posiekaną zieloną cebulką . Smacznego :)
Pasta z tuńczykiem wg ajo
ser ścieramy na tarce na dużych oczkach
Pasta z tuńczykiem wg ajo
w misce mieszamy cebulkę,ser oraz odsączonego tuńczyka
Pasta z tuńczykiem wg ajo