Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Pasta z twarogu i rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aby nasze śniadania nie stały się monotonne, staram się je urozmaicać różnymi alternatywami choćby past.

Pasta z twarogu i rzodkiewek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z twarogu i rzodkiewek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z twarogu i rzodkiewek
Twaróg, umyte i pokrojone rzodkiewki, czosnek oraz śmietanę (najlepiej gęstą) wkładamy do blendera. Dodajemy świeże listki oregano oraz bazylii i doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie miksujemy i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy startą na grubej tarce rzodkiewką. Podajemy do pieczywa.
Pasta z twarogu i rzodkiewek
Do blendera włożyć twaróg, śmietanę oraz świeże zioła.
Pasta z twarogu i rzodkiewek
Dodać czosnek oraz pokrojoną rzodkiewkę. Doprawić do smaku.
Pasta z twarogu i rzodkiewek
Wszystko dokładnie zmiksować w blenderze.