darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pasta z wątróbki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wątróbkę posiekać , osolić. oprószyć pieprzem, utrzeć na miazgę, dodać masło, żółtko i zieleninę. Masą posmarować kanapki.

Pasta z wątróbki

Składniki:

Pasta z wątróbki

 

  • 20 dkgr wątróbki,
  • 1/2 łyżki tłuszczu,
  • 1 łyżka masła, 1 żółtko,
  • pasztet DROP
  • 1 cebula,
  • 1 jabłko,
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego z zieloną pietruszką,
  • sól i pieprz ziołowy do smaku

 

  • 20 dkgr wątróbki,
  • 1/2 łyżki tłuszczu,
  • 1 łyżka masła, 1 żółtko,
  • pasztet DROP
  • 1 cebula,
  • 1 jabłko,
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego z zieloną pietruszką,
  • sól i pieprz ziołowy do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki
Wątróbkę umyć, oczyścić z blon i żył, drobno posiekać i poddusić z dodatkiem tłuszczu i drobno posiekanej cebuli stale mieszając. Gdy straci czerwoną barwę, osolić. oprószyć pieprzem, wymieszać, wyłożyć do miski i utrzeć na miazgę. Ucierając w dalszym ciągu dodać roztarte masło, żółtko i zieleninę. Przygotowaną masą posmarować kanapki. Posypać je suto posiekaną zieloną pietruszką. Jako dodatek do kanapek zapakować dziecku pomidora, strąk papryki (oczyszczony z ziaren nasiennych) lub kwaszony ogórek.