Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pastę z wątróbek podajemy z pieczywem.

Pasta z wątróbek

Składniki:

Pasta z wątróbek

 

  • 50 dag wątróbka drobiowa,
  • 2 szt cebula,
  • 1 szt por,
  • 5 szt jajka na twardo,
  • 4 łyżki masło,
  • 2 łyżki szczypiorek usiekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbek
Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i por, zrumienić. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone wątróbki, udusić pod przykryciem. Oprószyć pieprzem i solą. Wystudzone wątróbki i cebulę włożyć do miski, dodać pokrojone jajka na twardo, zmiksować. Przyprawić do smaku dolą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.