Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pasta z wędzonego dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać jako "smarowidło" do pieczywa.

Pasta z wędzonego dorsza

Składniki:

Pasta z wędzonego dorsza

 

  • 30 dag wędzonego dorsza,
  • 1,5 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki drobno posiekanego pora (część biała)
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego dorsza
Rybę pozbawić skóry i ości. Mięso zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa stosując sitko pasztetowe. Przełożyć do miski. Wrzucić majonez i całość utrzeć na gładką masę. Następnie dodać por i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masę wstawić na godzinę do lodówki.Zamiast dorsza można użyć wędzonej makreli.