Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z wędzonego kurczaka i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym lub śmietaną.

Pasta z wędzonego kurczaka i pieczarek

Składniki:

Pasta z wędzonego kurczaka i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego kurczaka i pieczarek
Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Do podsmażonej cebuli wsypać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Mięso z kurczaka pokroić na kawałki i razem z pieczarkami przemielić przez maszynkę. Zmielone mięso włożyć do głębokiej miski, dodać śmietanę, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie zmiksować. Przed podaniem schłodzić.