Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasta z pstrąga jest pyszna do smarowania pieczywa.

Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą

 

  • 1 wędzony pstrąg
  • 1 cebula biała
  • 2 jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą
Wędzoną rybą obrać ze skóry i pozbawić ości. Drobno posiekać nożem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Cebulkę obrać, umyć, osuszyć, wraz z jajkami pokroić w kostkę. Dodać do pokrojonej wędzonej ryby. Dodać majonez, musztardę oraz przyprawy. Skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą
Rybę pozbawić skóry i ości, pokroić na mniejsze kawałki.
Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą
Do ryby dodać pokjone w kostkę jajka i cebulę.
Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą
Dodać majonez, musztardę, sos z cytryny i przyprawy.