tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

pasta z wedzonej makreli i jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

fantastyczna pasta do chlebka lub bułeczki, którą dzieci uwielbiają.szybki pomysł na kilka śniadanek lub zimny bufet

pasta z wedzonej makreli i jajka

Składniki:

pasta z wedzonej makreli i jajka

 

  • wędzona makrela
  • 0.5 kostki masła naturalnego
  • 5-7 jaj
  • 2 cebulki
  • sol, pieprz
  • 0.5 czerwonej papryki
  • opcjonalnie
  • 2 ogóreczki konserwowe lub kiszone
  • 2 łyżki suszonych łuskanych ziaren słonecznika

Sposób przygotowania:

pasta z wedzonej makreli i jajka
rybę obrać se skory i wybrać wszystkie osteczki,po czym drobno rozgnieść widelcem.jajka ugotować na twardo,obrać i rozgnieść drobno razem z ryba i masłem.cebulkę obrać i drobno posiekać,paprykę drobno posiekać.wszystko wymieszać dodając sol i pieprz do smaku.dla tych co lubią,polecam drobno pokroić ogórka konserwowego lub kiszonego i na koniec dosypać ziarna słonecznika (używam go prawie do wszystkiego-bogaty w witaminę e).czasem,gdy mam dużo zajęć po prostu wszystkie składniki wrzucam do miksera i miksuje na gładką pastę.dobry pomysł na kanapki.