wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pasta z zielonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasty są doskonałym dodatkiem do pieczywa.

Pasta z zielonej soczewicy

Składniki:

Pasta z zielonej soczewicy

 

  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • 1 szklanka zielonej soczewicy
  • 2 łyżki masła
  • 1 czerwona cebula
  • natka pietruszka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonej soczewicy
Wrzącą woda zalewamy soczewicę, zostawiając ja na godzinę.  Następnie ugotować z bulionową kostka grzybową. Ostudzić i zmiksować z masłem. Cebulę obrać i posiekać na drobno. Wszystkie składniki połączyć i doprawić pieprzem.