Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z żółtego sera, szynki i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do pasty można dodać inną chudą wędlinę.

Pasta z żółtego sera, szynki i jajek

Składniki:

Pasta z żółtego sera, szynki i jajek

 

  • 20 dag szynki
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 papryki konserwowej
  • 5 rzodkiewek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z żółtego sera, szynki i jajek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rzodkiewki, szynkę, ogórek i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzeżuchę i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.