Sposób przygotowania:
Pasta ze szpinaku i groszku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.
Patelnię rozgrzać, przełożyć szpinak i smażyć aż się rozmrozi. Następnie doprawić do smaku i smażyć aż cały płyn odparuje. Ostudzić.
Groszek porządnie odcedzić z zalewy. Do blednera przełożyć szpinak i groszek. Dokładnie zmiksować na gładko. Do masy dodać pokrojone w kilka kawałków jajka i ponownie zblendować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i musztardą. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 min do lodówki. Smacznego!
Patelnię rozgrzać, przełożyć szpinak i smażyć aż się rozmrozi. Następnie doprawić do smaku i smażyć aż cały płyn odparuje. Ostudzić.
Groszek porządnie odcedzić z zalewy. Do blednera przełożyć szpinak i groszek. Dokładnie zmiksować na gładko. Do masy dodać pokrojone w kilka kawałków jajka i ponownie zblendować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i musztardą. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 min do lodówki. Smacznego!