Sposób przygotowania:
Pasta ziemniaczana z cebulką i ziołami.
Ziemniaki obrać,opłukać i ugotować na miękko w osolonej wodzie.
Następnie utłuc i ostudzić.Olej lniany wymieszać ze śmietaną i dodać do ziemniaków.Cebulę i zieleninę,obrać,opłukać i pokroić w piórka,szczypiorek na pierścionki i dodać do pasty ziemniaczanej.
Całość doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Napełnić pastą miskę,nakryć i wstawić do lodówki.Po wyjęciu podawać na zimno z pieczywem ziarnistym,np.bułeczkami.
Następnie utłuc i ostudzić.Olej lniany wymieszać ze śmietaną i dodać do ziemniaków.Cebulę i zieleninę,obrać,opłukać i pokroić w piórka,szczypiorek na pierścionki i dodać do pasty ziemniaczanej.
Całość doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Napełnić pastą miskę,nakryć i wstawić do lodówki.Po wyjęciu podawać na zimno z pieczywem ziarnistym,np.bułeczkami.