marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta ziemniaczana z cebulką i ziołami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ziemniaki obrać i opłukać.Ugotować w osolonej wodzie,utłuc,ostu- -dzić.Cebulę i zieleninę obrać,opłukać,pokroić.Dodać do pasty.Doprawić.

Pasta ziemniaczana z cebulką i ziołami.

Składniki:

Pasta ziemniaczana z cebulką i ziołami.

 

Sposób przygotowania:

Pasta ziemniaczana z cebulką i ziołami.
Ziemniaki obrać,opłukać i ugotować na miękko w osolonej wodzie.
Następnie utłuc i ostudzić.Olej lniany wymieszać ze śmietaną i dodać do ziemniaków.Cebulę i zieleninę,obrać,opłukać i pokroić w piórka,szczypiorek na pierścionki i dodać do pasty ziemniaczanej.
Całość doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Napełnić pastą miskę,nakryć i wstawić do lodówki.Po wyjęciu podawać na zimno z pieczywem ziarnistym,np.bułeczkami.