alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pasterniakowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasternak do zupy, zupa zmiksowana

Pasterniakowa

Składniki:

Pasterniakowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pasterniakowa
Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Obrać i posiekać cebule. Korzenie pasternaku posiekać. Czosnek rozetrzeć z cebulą. Dodać pasternak. Wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć. Chili rozetrzeć z sosem sojowym. Dodać. Gotować pół minuty, stale mieszając. Rozetrzeć z mąką. Gotować około minuty. Dodać sok i skórkę z cytryny. Zalać rosołem. Gotować pół godziny. Co jakiś czas zamieszać. Zdjąć z ognia. Zmiksować. Przyprawić. Lekko podgrzać.

Tagi:

sosy