graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

pasteryzowane grzyby z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

grzyby z papryką są super przekąską szczególnie w zimie

pasteryzowane grzyby z papryką

Składniki:

pasteryzowane grzyby z papryką

 

  • 2 kilogramy grzybów świeżych
  • 4 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 3 łyżki octu
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki soli

 

 

 

Sposób przygotowania:

pasteryzowane grzyby z papryką
grzyby dokładnie oczyścić i obgotować przez 2 minuty ,a następnie odcedzić ,cebulę obrać ze skórki i pokroić w plastry,paprykę umyć usunąć nasionka i pokroić w paski,na patelni rozgrzać olej i wrzucić na rozgrzany cebulę i paprykę,delikatnie podsmażyć następnie dodać odcedzone grzyby ,cukier i ocet oraz sol ,razem dusić wszystko przez 0,5 godziny na małym ogniu 3 minuty przed zakończeniem duszenia dodać koncentrat pomidorowy i obrany ze skórki i zmiażdżony czosnek ,następnie gorące przekładać do słoików i pasteryzować słoiki z grzybami przez 20 minut,gdy ostygną przechowywać je w spiżarni

Tagi:

grzyby papryka