Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pasty twarogowe :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dodatek do pieczywa . Cztery wersje pasty do kanapek zrobione z twarogu .

Pasty twarogowe :

Składniki:

Pasty twarogowe :

 

  • 30 dag twarogu śmietankowego
  • 1 łyżka usiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki utartej na tarce rzodkiewki ( grube oczka tarki )
  • 1 łyżka utartego na tarce ogórka ( grube oczka tarki )
  • 2 łyżki drobno pokrojonej szynki ( lub innej wędliny )
  • 2 łyżki rozdrobnionej ryby wędzonej
  • 1 łyżka usiekanej drobno cebuli
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Pasty twarogowe :
Twarożek podzielić na cztery porcje . 1)do pierwszej porcji dodać utartego na tarce ogórka, usiekany szczypiorek .Wymieszać .Doprawić solą i pieprzem . 2)do drugiej porcji dodać utartą rzodkiewkę . Doprawić solą . 3)do trzeciej porcji dodać pokrojoną szynkę . Doprawić mielonym pieprzem . 4)do czwartej porcji dodać wędzoną rybę i cebulę . Doprawić mielonym pieprzem . Twarożek można podawać w wydrążonych pomidorkach , papryce, wydrążonych ogórkach . Doskonały dodatek do ciemnego pieczywa .