Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczne paszteciki, do tego barszczyk

Paszteciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paszteciki

 

 

  • Farsz:
  • 1 kg drobiowego mięsa gotowanego
  • 2 -3 cebule
  • margaryna
  • 2-3 jajka
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki
mąke wysypujemy na stolnicy, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na 1 godzinę.


cebulę kroimy w grubą kostke i przesmażamy na patelni razem z margaryną. ugotowane mięso wraz z cebulą mielimy w maszynce, następnie dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy farsz.


wychłodzone ciasto wałkujemy formując prostokąty ok 30x10cm, ciasto wałkujemy bardzo cienko (powstanie kilka kawałków) i na brzegu każdego z nich (dłuższej czesci) kładziemy sporą ilość mięsa mielone i zwijamy wałki, które następnie kroimy na 3-4cm kawałki.


paszteciki układamy na wysmarowanej blaszce i smarujemy je mlekiem lub też rozbełtanym jajkiem. Możemy je posypac makiem lub kminkiem lub pozostawic ez dodatku przypraw.


Paszteciki pieczemy ok 30 minut w temp 180*. Podajemy z barszczykiem
Paszteciki
zagnitamy gładkie ciasto, mozemy przygotować równiez inny farsz
Paszteciki
posmarowane paszteciki łapią ładniejszy kolor i są szkliste