Sposób przygotowania:
Paszteciki
mąke wysypujemy na stolnicy, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
cebulę kroimy w grubą kostke i przesmażamy na patelni razem z margaryną. ugotowane mięso wraz z cebulą mielimy w maszynce, następnie dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy farsz.
wychłodzone ciasto wałkujemy formując prostokąty ok 30x10cm, ciasto wałkujemy bardzo cienko (powstanie kilka kawałków) i na brzegu każdego z nich (dłuższej czesci) kładziemy sporą ilość mięsa mielone i zwijamy wałki, które następnie kroimy na 3-4cm kawałki.
paszteciki układamy na wysmarowanej blaszce i smarujemy je mlekiem lub też rozbełtanym jajkiem. Możemy je posypac makiem lub kminkiem lub pozostawic ez dodatku przypraw.
Paszteciki pieczemy ok 30 minut w temp 180*. Podajemy z barszczykiem
cebulę kroimy w grubą kostke i przesmażamy na patelni razem z margaryną. ugotowane mięso wraz z cebulą mielimy w maszynce, następnie dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy farsz.
wychłodzone ciasto wałkujemy formując prostokąty ok 30x10cm, ciasto wałkujemy bardzo cienko (powstanie kilka kawałków) i na brzegu każdego z nich (dłuższej czesci) kładziemy sporą ilość mięsa mielone i zwijamy wałki, które następnie kroimy na 3-4cm kawałki.
paszteciki układamy na wysmarowanej blaszce i smarujemy je mlekiem lub też rozbełtanym jajkiem. Możemy je posypac makiem lub kminkiem lub pozostawic ez dodatku przypraw.
Paszteciki pieczemy ok 30 minut w temp 180*. Podajemy z barszczykiem