anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Paszteciki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto francuskie może zostać wykorzystane do produkcji słodkich wypieków ale również tych na słono.

Paszteciki francuskie

Składniki:

Paszteciki francuskie

 

  • ciasto francuskie 1 op
  • kapusta kiszona 300 g
  • pieczarki 100 g
  • olej 1 łyżka
  • kucharek 1 łyżeczka
  • jaja 1 szt
  • żółtka 1 szt

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki francuskie
Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć równo na stole. Chyba że mamy ciasto do wałkowania to naprawdę cienko rozwałkować. Pokroić na prostokąty około 10 centymetrowe. Kapustę kiszoną obgotować odcedzić, dodać przyprawy, pieczarki i cebulę obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty. Wymieszać. Do farszu dodać jajko i wymieszać. Na kwadraty ciasta nakładać farsz i zwijać. Wierzch można posmarować białkiem. Upiec na złoty kolor.