mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Paszteciki fransuskie od Hamrocyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

z ciasta francuskiego możemy robić wypieki na słodkko i na słono

Paszteciki fransuskie od Hamrocyka

Składniki:

Paszteciki fransuskie od Hamrocyka

 

  • 1 szt. ciasto francuskie,
  • 300 gram pasztet pieczony,
  • 1 szt. jajka

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki fransuskie od Hamrocyka
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy .Pasztet kroimy na plastry i układamy na brzegu z góry na dół.Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy .Pasztet kroimy na plastry i układamy na brzegu z góry na dół.Nakładamy drugi słupek pasztetu.i znów zawijamy w ten sposób mamy już gotową roladkę.na wyłożoną papierem do pieczenia formę przekładamy roladkę i kroimy ja w paseczki.Roztrzepanym jajkiem smarujemy wierzch pasztecików i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut