iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Paszteciki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najsmaczniejsze paszteciki są wtedy gdy ciasto francuskie zrobimy sami, ale mrożone również świetnie się nadaje.

Paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego

 

  • Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ja przygotowałam ciasto sama, ale może być mrożone),
  • 30 dag grzybów leśnych mrożonych,
  • 25 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • sól,
  • pieprz
  • 2 łyżki masła,
  • 1/4 małej cebuli.

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego
Grzyby mielimy w maszynce do mielenia, smażymy na maśle mięso, grzyby i cebulę, solimy, pieprzymy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm, na brzegu układamy pod całej długości farsz i zwijamy w rulon, brzeg zwilżamy aby się przykleił do reszty, kroimy na małe kawałki, i pieczemy w piekarniku 30 min. w temp. 160 stopni.