Sposób przygotowania:
Paszteciki serowe z kaszą i grzybami
Mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz posoloną, przesiekać z twarogiem. Po kolei dodawać jajka,śmietanę i olej, zagniatając ciasto, które po wyrobieniu należy odstawić pod przykryciem na bok, najlepiej w chłodne miejsce. Na rozgrzanym oleju przesmazyć cebulę, dodać ugotowane grzyby (u mnie prawdziwki i podgrzybki), smażyć razem, doprawić tymiankiem. Przełożyć na talerz.na patelnię wlać szklankę bulionu, zagotować, wsypać pół szklanki kaszy. Gotować aż kasza zmięknie, a nadmiar płynu odparuje. Dodać łyżkę masła, grzyby z cebulą z talerzyka, wymieszać, dodać śmietanę, smażyć razem kilka minut. Doprawić solą i pieprzem, oprószyć łyżką mąki i szybko wymieszać.Farsz wystudzić. Z rozwałkowanego ciasta powycinac prostokąty, na środek kłaść farsz, składać najpierw boki, potem końce, formując paszteciki. Blachę natłuścić i wysypać manną, a gotowe paszteciki smarować z wierzchu roztrzepanym żółtkiem, posypywać kminkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40min.