ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Paszteciki w naleśnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne naleśniki wypełniamy dowolnym gotowym pasztetem.

Paszteciki w naleśnikach

Składniki:

Paszteciki w naleśnikach

 

  • 7-8 łyżek mąki
  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki oleju lub oliwy
  • 3/4 szklanki mleka
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Paszteciki w naleśnikach
mąkę wsypać do dzbanka, dodać jaja, mleko olej lub oliwę.Wymieszać ciasto trzepaczką , rozprowadzić wodą ok 1/2 szklanki, przyprawić solą i odrobiną cukru .
Powierzchnie patelni rozgrzać , lekko posmarować olejem.
Pierwsza porcję ciasta usmażyć rumieniąc z obu stron.
Następne naleśniki smażyć już bez oleju na tzw suchej patelni.
Gotowe układać jeden na drugim na talerzu, aby nie obeschły.Następnie napełniać je wybranym nadzieniem, podawać po obrumienieniu z dodatkiem sosów.