Sposób przygotowania:
Paszteciki w naleśnikach
mąkę wsypać do dzbanka, dodać jaja, mleko olej lub oliwę.Wymieszać ciasto trzepaczką , rozprowadzić wodą ok 1/2 szklanki, przyprawić solą i odrobiną cukru .
Powierzchnie patelni rozgrzać , lekko posmarować olejem.
Pierwsza porcję ciasta usmażyć rumieniąc z obu stron.
Następne naleśniki smażyć już bez oleju na tzw suchej patelni.
Gotowe układać jeden na drugim na talerzu, aby nie obeschły.Następnie napełniać je wybranym nadzieniem, podawać po obrumienieniu z dodatkiem sosów.
Powierzchnie patelni rozgrzać , lekko posmarować olejem.
Pierwsza porcję ciasta usmażyć rumieniąc z obu stron.
Następne naleśniki smażyć już bez oleju na tzw suchej patelni.
Gotowe układać jeden na drugim na talerzu, aby nie obeschły.Następnie napełniać je wybranym nadzieniem, podawać po obrumienieniu z dodatkiem sosów.