Sposób przygotowania:
Paszteciki wegetariańskie
Cukinie myjemy nie obieramy z skórki ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę myjemy obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Na oleju rzepakowym podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek ok 2 ząbki . Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek . Resztę zostawiamy do posypania. Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .