iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paszteciki wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Polecam dla osób dbających o zdrowie.

Paszteciki wegetariańskie

Składniki:

Paszteciki wegetariańskie

 

  • 2 szt cukinie młode
  • 2 szt marchewka,
  • 2 łyżki olej kujawski,
  • 2 szt jajko,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 3 łyżeczki majeranek,
  • 2 łyżeczki papryka słodka,
  • 1 szt cebula,
  • 5 łyżek słonecznik,
  • 1 szkl zarodki pszenne,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 1 szt papryka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki wegetariańskie
Cukinie myjemy nie obieramy z skórki ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę myjemy obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Na oleju rzepakowym podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek ok 2 ząbki . Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek . Resztę zostawiamy do posypania. Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .