Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym
W rondelku rozgrzać margarynę, dodać drobno pokrojoną cebulę i zrumienić. Przełożyć podsmażoną cebulkę do rondla z mięsem. Podsmażyć chwilę, dodać sól, pieprz oraz przyprawę do mięsa do smaku.Pod koniec smażenia wszystko zblenderować i wystudzić.
Ciasto rozwinąć i nakładać mięso, lekko zwinąć, dokładnie zlepić i wykrawać maleńkie paszteciki.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Układać na wysmarowanej blasze i piec w 180 st około 20 min.
Ciasto rozwinąć i nakładać mięso, lekko zwinąć, dokładnie zlepić i wykrawać maleńkie paszteciki.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Układać na wysmarowanej blasze i piec w 180 st około 20 min.
geneza_kapusty