Sposób przygotowania:
Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami
Serca gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem natki selera oraz kawałkiem pora. Po ugotowaniu do miękkości, wyjmujemy na talerz i studzimy. W tym czasie obieramy, kroimy w półksiężyce i smażymy cebulę na złoty kolor.
Po usmażeniu studzimy, kiedy już ostygnie także mielimy. Wszystko razem mieszamy, wbijamy jajka oraz dodajemy podsmażone pieczarki i wędzony pokrojony w kostkę boczek. Dodajemy rodzynki i pokrojone śliwki. Wyrabiamy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki farsz dzielimy na dwie części.
Teraz robimy ciasto Pięć dag. drożdży rozkruszamy i zalewamy letnią wodą, przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy sól i cukier. Zagniatamy, pod koniec wlewamy olej i wyrabiamy ciasto.
Kiedy jest już gotowe, podsypujemy mąką i rozwałkujemy. Ciasto także dzielimy na dwie części, na każdą kładziemy wałek z farszu i ciasno owijamy ciastem.
Kroimy na kawałki i pieczemy na złoty kolor.
Po usmażeniu studzimy, kiedy już ostygnie także mielimy. Wszystko razem mieszamy, wbijamy jajka oraz dodajemy podsmażone pieczarki i wędzony pokrojony w kostkę boczek. Dodajemy rodzynki i pokrojone śliwki. Wyrabiamy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki farsz dzielimy na dwie części.
Teraz robimy ciasto Pięć dag. drożdży rozkruszamy i zalewamy letnią wodą, przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy sól i cukier. Zagniatamy, pod koniec wlewamy olej i wyrabiamy ciasto.
Kiedy jest już gotowe, podsypujemy mąką i rozwałkujemy. Ciasto także dzielimy na dwie części, na każdą kładziemy wałek z farszu i ciasno owijamy ciastem.
Kroimy na kawałki i pieczemy na złoty kolor.