madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Paszteciki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Paszteciki najlepiej smakują jako dodatek do barszczu czerwonego czystego. Na farsz wykorzystuję mięso z gotowania wywarów na zupy.

Paszteciki z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z mięsem

 

  • 12 naleśników
  • 40 dag. gotowanego mięsa
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • przyprawa uniwersalna do smaku
  • 2 jaja
  • 2 szkl bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsem
Gotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy do niego białą cebulkę obraną i pokrojoną w kosteczkę, a następnie zeszklona na oleju, a także drobno posiekana natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku przyprawą i dokładnie mieszamy. Na każdym naleśniku układamy farsz mięsny i zwijamy w ruloniki. Panierujemy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju aż nabiorą ładnej złotobrązowej barwy. 
Paszteciki z mięsem
Do mięsa dodajemy natkę oraz zeszkloną cebulkę
Paszteciki z mięsem
Na każdym naleśniku układamy farsz i zwijamy
Paszteciki z mięsem
Paszteciki panierujemy w jajku i bułce tartej
Paszteciki z mięsem
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy paszteciki