Sposób przygotowania:
Drożdżowe paszteciki z mięsem
Mięso zemleć w maszynce,cebulę obrać drobno pokroić zeszklić na oleju wymieszać z mięsem,wbić jajka wsypać kaszę mannę znów dobrze wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz jest gotowy do pasztecików. Ciasto: Mleko lub wodę podgrzewamy z cukrem ,wkruszamy drożdże dodajemy na wierzch łyżkę mąki i zostawiamy zaczyn,na 5 minut w ciepłym miejscu.Mąkę przesiewamy do miski wbijamy jajka ,dodajemy sól ,gotowy zaczyn i wyrabiamy ciasto,pod koniec dodajemy rozpuszczoną zimną margarynę i ponownie wyrabiamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość.Gotowe ciasto wykładamy na oprószoną mąką stolnicę wałkujemy na nie zbyt cienkie prostokątne ciasto nakładamy farsz łyżką zawijamy sklejamy brzegi i tniemy nożem na kawałki.
Układamy na blasze wyłożonej pergaminem ,można posmarować rozkłóconym jajkiem wtedy będą miały chrupiącą skórkę .Piec około 30 min w temp 160* w termoobiegu. Paszteciki są bardzo smaczne nawet bez barszczu i jest to dobry sposób na pozbycie się mięsa z rosołu.
Tak przygotowany farsz jest gotowy do pasztecików. Ciasto: Mleko lub wodę podgrzewamy z cukrem ,wkruszamy drożdże dodajemy na wierzch łyżkę mąki i zostawiamy zaczyn,na 5 minut w ciepłym miejscu.Mąkę przesiewamy do miski wbijamy jajka ,dodajemy sól ,gotowy zaczyn i wyrabiamy ciasto,pod koniec dodajemy rozpuszczoną zimną margarynę i ponownie wyrabiamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość.Gotowe ciasto wykładamy na oprószoną mąką stolnicę wałkujemy na nie zbyt cienkie prostokątne ciasto nakładamy farsz łyżką zawijamy sklejamy brzegi i tniemy nożem na kawałki.
Układamy na blasze wyłożonej pergaminem ,można posmarować rozkłóconym jajkiem wtedy będą miały chrupiącą skórkę .Piec około 30 min w temp 160* w termoobiegu. Paszteciki są bardzo smaczne nawet bez barszczu i jest to dobry sposób na pozbycie się mięsa z rosołu.
ela180752
2milutka
drożdży dajemy 30 g..;) Pozdrawiam!