Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsem i z twarogiem.
Ciasto: Podgrzewamy mleko w mikrofalówce. Do wysokiego naczynia wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier i rozdrabniamy drożdże. Mieszamy tak, aby drożdże się rozpuściły. Wsypujemy łyżkę mąki. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól, dolewamy zrobione drożdże. Wszystko musimy wymieszać. Jak się połączy dodajemy odrobinę oleju. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut do czasu wyrośnięcia (podwojenia objętości) w ciepłe miejsce. Farsz na słono: Przyprawiamy mięso mielone cebulą, czosnkiem, Warzywkiem, pieprzem (w czasie mielenia boczku na mięso mielone, mielę także cebulę i czosnek). Przyprawione mięso smażymy na odrobinie oleju. Po usmażeniu, farsz studzimy. Farsz na słodko: Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy cukier. Mieszamy. Gdy ciasto urośnie, dzielimy je na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy. Na tak przygotowane placki nakładamy farsz i zwijamy w rulonik. Ruloniki przekładamy na blaszkę do ciasta. Po przełożeniu kroimy ruloniki na plastry do grubości ok. 2 cm. Na koniec smarujemy wierzch pasztecików rozmąconym jajkiem. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C na ok. 25 min. Smacznego :)