oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Paszteciki z parówkami wg oliwkowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mam nadzieję, że paszteciki wam zasmakują i życzę smacznego ; )

Paszteciki z parówkami wg oliwkowej

Składniki:

Paszteciki z parówkami wg oliwkowej

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z parówkami wg oliwkowej
Mąkę z margaryną posiekać nożem na stolnicy na jednolitą masę (bez widocznych grudek tłuszczu). Dodać sól, śmietanę, żółtko i całe jajo, wymieszać nożem, zlepić rękami, włożyć do miseczki, nakryć i odstawić do chłodziarki. Ciasto takie najlepiej sporządzić wieczorem, w dniu poprzedzającym przyjęcie gości. Nazajutrz rozwałkować je na placki grubości ok. 0,5 cm i brzeg z jednej strony wyrównać radełkiem. Wzdłuż tego brzegu ułożyć umyte parówki, zawinąć placek i odciąć radełkiem. Pokrajać skośne paszteciki, ułożyć je na blasze i wstawić do piekarnika na 20 min przez 190 stopni C.