Sposób przygotowania:
Paszteciki z pieczarkami
CIASTO:
Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Wlać do miski. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ:
Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto na 5mm, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.
Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Wlać do miski. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ:
Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto na 5mm, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.