pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Paszteciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre, polecam zrobić bo warto

Paszteciki z pieczarkami

Składniki:

Paszteciki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z pieczarkami
CIASTO:
Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Wlać do miski. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ:
Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto na 5mm, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.