marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

pasztecikowe selery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

selery faszerowane pasztecikami zapiekane

pasztecikowe selery

Składniki:

pasztecikowe selery

 

Sposób przygotowania:

pasztecikowe selery
Selery wyszczotkować pod bieżącą wodą a następnie zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka. Ugotować pod przykryciem aż będą pół miękkie. Po odcedzeniu i wystudzeniu obrać selery, przekroić na pół i wydrążyć środki zostawiając dość grube ścianki. Oczyszczone pieczarki drobno pokrajać i podsmażyć i napełnić nimi oraz pasztecikami przygotowane połówki selera, następnie posypać startym żółtym serem, ułożyć w naczyniu posmarowanym tłuszczem i zapiec.

Tagi:

sery ser seler