Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pasztet

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

.......ale pasztet:-).....

Pasztet

Składniki:

Pasztet

 

  • pół kilograma mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 30 dag pieczarek
  • sól,pieprz,słodka papryka
  • olej

Sposób przygotowania:

Pasztet
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni razem z pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami ,odstawiamy do ostudzenia.Po wystudzeniu mielimy maszynką (pieczarki i cebulę) dodajemy mięso mielone,jajka,majeranek,bułkę tartą,doprawiamy .Dobrze wymieszać.Blaszkę wysmarować olejem .Nakładać pasztet ,wygładzić Wstawić do piekarnika 180"C na ok 1 godzinkę.