Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pasztet

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z wołowiny

Pasztet

Składniki:

Pasztet

 

  • 1 kg wołowiny z kością
  • 1/2 kg podgardla
  • 20 - 30 dkg wątroby wieprzowej
  • 4 bułki
  • włoszczyzna wg uznania
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasztet
Wołowinę ugotować w małej ilości wody z włoszczyzną. Podgardle podsmażyć z cebulą. Wątrobę wrzucić do rosołu po wołowinie. Bułki zamoczyć w tym rosole po wołowinie i wątrobie. Wszystko zmielić, włoszczyzny zmielić wg uznania. Doprawić do smaku. Całość wyłożyć do blaszek i piec w piekarniku w temp.180 stopni do zrumienienia. / około 1 godz/

Tagi:

wołowina