Sposób przygotowania:
Pasztet Alzacki
oczyszczone wątróbki zrumienić na maśle-osączyć i skropić je winem.
na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażamy oba rodzaje mięsa,osolić dodać słoninę-podlać wodą i poddusić z cebulą i czosnkiem.Miękkie mięsko zemleć na drobnych pasztetowych oczkach-wbić jaja dodać koniak i przyprawić do smaku,ale nie za mocno bo przy pieczeniu wypieka się i robi się zawsze bardziej słone.Dokładnie wymasować masę -wyłożyć do wysmarowanej foremki keksowej-masę przełożyć usmażoną wątróbką.Pasztet piec ok godziny,aż powstanie chrupiąca skorupka.gorący obsypać tymiankiem
na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażamy oba rodzaje mięsa,osolić dodać słoninę-podlać wodą i poddusić z cebulą i czosnkiem.Miękkie mięsko zemleć na drobnych pasztetowych oczkach-wbić jaja dodać koniak i przyprawić do smaku,ale nie za mocno bo przy pieczeniu wypieka się i robi się zawsze bardziej słone.Dokładnie wymasować masę -wyłożyć do wysmarowanej foremki keksowej-masę przełożyć usmażoną wątróbką.Pasztet piec ok godziny,aż powstanie chrupiąca skorupka.gorący obsypać tymiankiem