Sposób przygotowania:
Pasztet cukiniowy z selerem i płatkami
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, posypujemy solą i mieszamy. Przekładamy na sitko. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach do miski.
Dodajemy pozostałe składniki i odciśnietą cukinię. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i lekko ugniatamy.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godz.i 15 minut.
Dodajemy pozostałe składniki i odciśnietą cukinię. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i lekko ugniatamy.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godz.i 15 minut.